Tyck till om framtida renhållning

Nu har du sista chansen att säga ditt om renhållningen i Halmstad för kommande år. Förslag på ny renhållningsförordning har varit ute på samråd mellan december 2023 och mars 2024 och efter inkomna förslag och synpunkter arbetats om igen. I slutet av året godkänner fullmäktige dokumenten. 

Har du synpunkter, tankar och idéer så passa på. Deadline för att lämna synpunkter på granskningsförslaget är den 25 oktober.

Kommunstyrelsen vill ha in eventuella synpunkter senast 2024-10-25. Svaren skickas via e-post till ks.diarium@halmstad.se. Ange ärendets diarienummer KS-2022/00154 och remissinstansens namn i ämnesraden. 

Avfallstaxa

Renhållningstaxan i Halmstads kommun består av en grundavgift och en rörlig avgift som du betalar för att vi tar hand om ditt avfall, hemma och på återvinningscentralen.

Sorteringsguide

Att sortera rätt är inte så svårt som man kan tro – faktum är att det kan vara både enkelt och roligt. Vi vill inspirera dig att bli både ekonomi- och miljösmart på en och samma gång!

Förbered din sophämtning

För att sophämtningen här i Halmstad ska fungera finns det några tips och regler som är bra att känna till för dig. Här har vi samlat allt du behöver för att enkelt bidra till en smidig och hållbar sophämtning i Halmstads kommun.