Vi investerar i framtidens elnät

Sverige står inför flera betydande utmaningar när det gäller elförsörjning i framtiden, särskilt med tanke på den ökande elektrifieringen av samhället och behovet av att möta klimatmålen

Den planerade utbyggnaden av nya bostadsområden och industriella projekt, tillsammans med en ökad satsning på elektrifiering av transportsektorn, kommer att öka efterfrågan på el i Halmstad. Med ökade satsningar blir pålitlig elförsörjning en kritisk fråga. Detta kräver en förstärkning av det lokala elnätet för att säkerställa att alla områden har tillgång till den el som behövs, både för hushåll och företag.

En annan stor utmaning är moderniseringen och utbyggnaden av Sveriges elnät. Det befintliga elnätet behöver uppgraderas för att kunna hantera både den ökade produktionen av förnybar energi och de högre belastningarna från elektrifierade transporter och industri. Detta kräver stora investeringar och långsiktig planering.

Därför förnyar HEM just nu äldre komponenter och bygger ut ställverk runt om i Halmstad. Det görs för att minska risken för framtida fel och se till att det finns möjlighet till ett större effektuttag och anslutning av fler kunder i framtiden. 

Elnät Halmstad

Elnät

I Halmstads tätort är det vi på Halmstads Energi och Miljö Nät AB (HEM Nät) som äger och ansvarar för elnätet. Vi är ditt lokala elnätsföretag och en del av Halmstads Energi och Miljö AB.

Vindkraftverk och en elektriker

El

Här hittar du allt du behöver veta om elmarknaden, elpriserna och får en massa information som kan hjälpa dig få koll på elen både i din egen vardag och i ett större sammanhang. 

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.