HEM Nät AB:s första nätutvecklingsplan

HEM Nät har på uppdrag av Ei, Energimarknadsinspektionen, tagit fram vår första nätutvecklingsplan. Uppdraget är ett lagkrav som sedan 2024 gäller för samtliga nätägare i det svenska elsystemet. Planen sträcker sig från 2025 till 2034 och syftet är att ge en bild av hur elnätet i HEM Nät AB:s koncessionsområde kommer att utvecklas under de kommande tio åren.

Planen baseras på ett prognosarbete som tagits fram under 2024 där vi tagit hänsyn till de faktorer vi bedömer kan påverka nätet framöver. Prognosen är en ögonblicksbild av hur vi ser på utvecklingen i detta nu och kommer sannolikt att behöva uppdateras med jämna mellanrum.

Var med och tyck till!

Fram till och med den 27 oktober 2024 kommer planen att finnas tillgänglig här på vår hemsida. Har du synpunkter på planen eller delar av den tar vi del av dem via synpunkt@hem.se.

Nätutvecklingsplan HEM Nät

I planarbetet ingår ett samrådsförfarande där vi ska dela med oss av resultaten till berörda aktörer och allmänhet. Sammanställning av synpunkter och hantering av svar redovisas som bilaga i den slutgiltiga planen som ska skickas till Ei senast den 31 december 2024.

Anslutning till elnätet

I Halmstads tätort är det HEM Nät som äger och ansvarar för elnätet. Bygger du nytt eller behöver en tillfällig anslutning ska du därför vända dig till oss.

Elnätsavgifter och villkor

Vi på HEM Nät följer inte strömmen - vi leder den. Vi är i ständig beredskap för att kunna hjälpa just dig vid eventuella strömavbrott. Här hittar du aktuella avgifter och villkor för samtliga elnätstjänster för HEM Nät AB. 

Kontakta oss

Vår kundservice hjälper dig gärna med dina frågor! Vi har flera sätt att komma i kontakt med oss på. Sök bland vanliga frågor och svar, använd vår chattfunktion, maila oss, ring oss eller använd vårt formulär längst ner på sidan.